Even voorstellen

Mariska Jansen

Photo by @flyingspirit_photography

Enthousiast, positief, flexibel, creatief, nieuwsgierig, spontaan

uit: MBTI werktype onderzoek

Ruim 20 jaar geleden verloor ik in een stage mijn hart aan de doelgroep; mensen met een verstandelijke beperking. Hoewel ik ervan droomde fotograaf te worden, ging het een heel andere richting op. In die jaren dat ik met hen heb mogen werken heb ik veel ervaring opgedaan. Verschillende leeftijden, verschillende ontwikkelingsniveaus, ik heb gezorgd en begeleid. Maar wat altijd belangrijk is gebleven is dat je met deze doelgroep heel flexibel moet zijn. Geen enkele dag, geen enkel uur is hetzelfde. Iedereen is uniek en daarom is het werk heel divers.

Die uitdaging zie ik nu ook als milieucoördinator. Zo zijn de onderwerpen heel divers en denk ik na over de instellingen van installaties in een pand maar ook over de keuze van printer en printpapier. De invloed op ons milieu en milieubewuster te werk gaan komt in elk onderwerp wel terug binnen een organisatie.

Maar ook in de locaties, cliënten, collega’s zit een grote diversiteit. Bij de ene locatie vragen de cliënten om het scheiden van afval, bij de andere denk ik samen met de collega’s naar de beste oplossing voor hen omdat de cliënt hierin zelf niets kan doen. Ik ben dan ook van mening dat iedereen in dit proces meegenomen moet worden.

In mijn vrije tijd houd ik nog steeds van fotograferen maar ook van koken, wandelen en met mooi weer een terrasje pakken met vrienden.